ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Join Us

Α. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ - Κ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ - Ε. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Κανονικά ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες 2013

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 ξεκίνησαν! Το madata.gr σας δίνει όπως κάθε χρόνο όλες τις λύσεις των θεμάτων στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ένας αστρολάβος της ζωής και του ουρανού το πρώτο θέμα στις πανελλήνιες εξετάσεις από το βιβλίο του Γεωργίου Γραμματικάκη
Συνδυάζει περιβάλλον, διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων που προκύπτει από το διαδίκτυο
Το θέμα που "έπεσε" στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είναι από το βιβλίο του Γεωργίου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος της ζωής και του ουρανού». Συνδυαστικό θέμα για το περιβάλλον, το διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του ιντερνετ.

Διαβάστε τις λύσεις - απαντήσεις και αναλύσεις ΕΔΩ

Δείτε εδώ το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας
Κανονικά και χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις στις 08.30. Οι μαθητές των γενικών λυκείων της χώρας εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας.

Τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές στις 08.30. Συνολικά σε όλη τη χώρα προσήλθαν στα σχολεία 83.000 μαθητές των γενικών λυκείων και 22.000 μαθητές των νυχτερινών και των ΕΠΑΛ.

Ο αριθμός των εισακτέων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί, θα είναι μειωμένος κατά 3% σχετικά με πέρυσι.

Να σημειωθεί πως επιτηρητές και αναπληρωτές επιτηρητές ήταν στη θέση τους.

Η ανακοίνωση των θεμάτων αναμένεται γύρω στις 10.00 με 10.30 από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιο Κυριαζή που προΐσταται και της διαδικασίας. Το μεσημέρι αναμένεται ότι θα κάνει δήλωση για την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου με τα μαθήματα γενικής παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.
Οι καθηγητές παραμένουν πάντως επιστρατευμένοι από το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης.
Οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας.
Για πρώτη φορά οι εξετάσεις αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί, ακόμη, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό οφείλεται στο γενονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο «Αθηνά», με την αναμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.

Διαβάστε τις λύσεις - απαντήσεις και αναλύσεις ΕΔΩ

 

Πηγή: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.