ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Join Us

Α. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ - Κ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ - Ε. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στην Ιταλική Γλώσσα

Το Com.It.Es. – Grecia (Comitato degli Italiani all’ Estero) αποτελεί το εκλεγμένο και ανεξάρτητο όργανο των 17.000 Ιταλών υπηκόων –εγγεγραμμένων στο Ιταλικό προξενείο – που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Το Com.It.Es. ως θεσμός υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου στις οποίες έχουν εγκατασταθεί Ιταλοί υπήκοοι, είναι αναγνωρισμένο από το Ιταλικό κράτος και χρηματοδοτείται από αυτό. Έχει χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό, πέρα από κάθε πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα και κύριος σκοπός του είναι η συσπείρωση των Ιταλών και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από πολιτισμικές, ψυχαγωγικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Παράλληλα στοχεύει στην αρμονική συνύπαρξη των δύο λαών, ιταλών και ελλήνων, και στη συνεργασία τους που μόνο καλά έχει να αποφέρει.

Στο πλαίσιο των δράσεων του το Comites - Grecia διοργανώνει λογοτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο "Χάρτινα όνειρα". Πρόκεται για ένα διαγωνισμό που απευθύνεται σε όλους από 6 χρονών και άνω (με κατάλληλο διαχωρισμό σε τέσσερις κατηγορίες βάσει ηλικίας), που γνωρίζουν να ομιλούν την ιταλική γλώσσα και κατοικούν στην Ελλάδα. Η κριτική επιτροπή που θα συσταθεί θα επιλέξει το τα τρία καλύτερα παραμύθια για κάθε κατηγορία τα οποία και θα βραβευθούν. Στην επιλογή της επιτροπής θα έχουν ιδιαίτερη σημασία η φαντασία αλλά και το περιεχόμενο του παραμυθιού, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική βαθμολογία για τυχόν συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη. 

Στα αρχεία που σας επισυνάπτουμε μπορείτε να πληροφορηθείτε επακριβώς τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό. Παράλληλα σας αποστέλλουμε την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτόν. Ως τελική ημερομηνία για το διαγωνισμό ορίζεται η 29 Φεβρουαρίου 2016

Παρακαλείσθε να συμβάλλετε με τον τρόπο σας για τη μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού, τοποθετώντας το δικό σας λιθαράκι στην οικοδόμηση της "πολιτιστικής γέφυρας" ανάμεσα στους δύο λαούς που τόσα κοινά έχουν. Με το βλέμμα μας στραμμένο στα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον όλων μας, το Comites – Grecia επιδιώκει να αναδείξει τη μέγιστη σημασία της κοινήςπορείας των δύο λαών, κάτι που οι προηγούμενες γενιές δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν. Η ιστορία και ο πολιτισμός του ελληνικού και ιταλικού λαού αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας και η συνεργασία μας μόνο επιτυχία μπορεί να αποφέρει.

 Παραμένουμε στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση. 

Με εκτίμηση 
Για το Comites - Grecia 

Η πρόεδρος 
Luisiana Ferrante

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.